Over Ons...

We hadden veel shit en daarom zijn we van shit gaan houden! Zo simpel is dat. Maar wow, de weg naar een happy life, waar al de shit je om de oren vliegt en gezeik uit de lucht komt vallen, was pittig. Toch is het ons ook gelukt!

Over Anka, oprichter van De Boelshitclub:

Ik werd geboren als een spring in het veld. Ik was vrolijk maar had extreem last van eczeem op mijn handen. Als tiener kreeg ik last van eetbuien en begonnen de verdere klachten.

Mijn rug was net als een opoe van 90 jaar,  ik zat zeven keer in het gips met mijn voeten (waarom is nog de vraag) en was altijd moe. Rond mijn 12e sloeg overgewicht om in anorexia. Alle stempels heb ik gekregen: borderline, add, adhd, manisch depressief; het ging maar door.

Ik krabbelde  op van de anorexia, maar de lichamelijke klachten waren nog altijd aanwezig. Mijn spieren deden zo pijn waardoor ik wederom een stempel kreeg:  de stempel fibromyalgie.  

De buikpijnaanvallen waren niet meer te doen: stempel pds. Mijn cyclus was helemaal van slag: stempel PCOS. Kortom Anka was geen Anka meer maar zat volgeplakt met stempels. En zo ging ik jaren door.

Ik krabbelde  op van de anorexia, maar de lichamelijke klachten waren nog altijd aanwezig. Mijn spieren deden zo pijn waardoor ik wederom een stempel kreeg:  de stempel fibromyalgie.  De buikpijnaanvallen waren niet meer te doen: stempel pds. Mijn cyclus was helemaal van slag: stempel PCOS. Kortom Anka was geen Anka meer maar zat volgeplakt met stempels. En zo ging ik jaren door.

Er klopten dingen niet


Maar altijd wist ik diep van binnen dat er dingen niet klopten. Toen mijn dochters geboren werden, ik steeds meer herkenning zag en ook mijn ouders klachten kregen gingen bij mij de bellen rinkelen. Zie je wel! Ik was niet gek! Ik was ziek!

Nadat ik na de geboorte van Pien ook nog een psychose kreeg én mijn vader overleed werd ik helemaal leergierig. Hoe kon het toch zijn dat mijn lichaam zo snel uit balans was? Wat waren de verbanden in het gezin?


Na een lange zoektocht, uren in de boeken, mede collega's vragen, tig opleidingen en doorzetten zijn alle stempels eraf gehaald. Wat sta ik op een andere manier in het leven! Ja, mijn systeem is soms echt nog wel eens fragiel, maar doordat ik begrijp hoe buik en brein samenwerken, weet ik wat ik moet doen.


En ja, ook ik maak écht nog wel wat shit en gezeik mee in mijn hectisch leventje met 5 look-a-likes. Maar dat is oké! Het gaat erom te kijken waar dan de disbalans ligt en steeds weer terug te gaan naar de connectie tussen buik en brein. En een beetje schijt te hebben aan alles:)


Mijn motto is dan ook: 'Zonder dalen zijn er geen pieken! Je moet alleen soms leren hoe je het snelste boven bent!'


Prakijk IK

In 2015 ben ik begonnen met praktijk IK! om mijn missie uit te dragen. Al meer dan 2000 mensen heb ik hierin mogen helpen. Omdat ik zag dat er nog meer mensen struggelden met hun klachten en er echt soms een boel shit is, had ik een nog grotere missie! En dat is iedereen de kans te geven te leren hoe buik en brein samen werken waardoor je brein meer rust gaat krijgen en je lichaam weer meer pit krijgt.

Wil je weten hoe De Boelshitclub is ontstaan? Lees dan snel dit blogartikel.

Belangrijke uitgangspunten:

WIJ GELOVEN NIET IN: JE MOET ER MAAR MEE LEREN LEVEN

Onze missing is om jou te leren begrijpen hoe je eigen buik en brein (samen)werken, zodat je klachtenvrij en happy door het gaat.

40 MINUTEN IN DE WACHTKAMER? 10 MINUTEN EEN GESPREK.

In 10 minuten kun je geen tijd voor iemand hebben. We nemen jou serieus en er is dan ook alle mogelijkheid om vragen te stellen. En met de 1-op-1 gesprekken zijn we ruim een uur met jou in gesprek.

 JE LICHAAM WERKT VOOR JE! NIET TEGEN JE!

Je leert wat de onderliggende oorzaak is van jouw klachten en de samenwerking tussen lichaam en brein. Met onze 1-op-1 gesprekken en testen kun je indien nodig altijd nog dieper kijken. We geloven niet in quick-fix maar in lange termijn resultaat.

>